+38 (04744) 3-23-47
Меню
Остання редакція: 24 квітня 2020

Студентська наукова інтернет-конференція, секція математики і фізики

На кафедрі математики і фізики Уманського НУС 23 квітня проводилась Всеукраїнська студентська наукова інтернет-конференція, приурочена 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна у двох підсекціях.

В підсекції математики взяли участь 16 студентів факультетів економіки і підприємництва, менеджменту, інженерно-технологічного та лісового і садово-паркового господарства, а також викладачі кафедри математики і фізики.

В доповідях та презентаціях студентів були висвітленні теми: історія розвитку математики та математичних понять; сучасні проблеми математичної науки; прикладне застосування математики та математичне моделювання фізичних і природничих процесів.

З великим захопленням і цікавістю присутні сприймали презентації доповідей.

Найкращими визнані доповіді:

I місце - студентка 11-е групи Мінченко Катерина Андріївна за доповідь-презентацію «Математика в мистецтві. Числізм», керівник викладач Лещенко Світлана Валентинівна;

ІI місце – студент 11-кн групи Чередніченко В'ячеслав Олексійович за доповідь-презентацію «Фрактальна графіка у комп’ютерній анімації», керівник викладач Ненька Руслана Володимирівна;

IIІ місце – студент 11-зм групи Мізерака Ярослав Олександрович за доповідь «Гіпотеза Кеплера», керівник викладач  Лещенко Світлана Валентинівна.

 

Відповідно до програми конференції в підсекції фізики виступили з доповідями 7 студентів інженерно-технологічного факультету, факультету лісового і садово-паркового господарства та факультету економіки і підприємництва.

В доповідях студентів на науково-популярному рівні були висвітленні наступні питання: історія фізики, фізика мікросвіту, альтернативна енергетика, закони фізики у техніці. Незважаючи на реферативний характер підготовлених матеріалів, виступи були цікавими та науково обґрунтованими.

За найбільш змістовні дослідження призові місця розподілені:

І місце – студент 11-т гр. Степанський Олександр за доповідь «Ультразвуки і їх практичне використання», керівник ст. викладач Побережець Іван Іванович;

ІІ місце – студент 11-кн гр. Євстаф’єв Сергій за доповідь «Класифікація елементарних частинок», керівник доц. Ковальов Леонід Євгенійович;

ІІІ місце – студент 11-ім гр. Тихомиров Олександр за доповідь «Цікаві висновки теорії відносності», керівник доц. Ковальов Леонід Євгенійович.