+38 (04744) 3-23-47
Меню
Остання редакція: 21 квітня 2023

Підсумки студентської наукової конференції

Звіт

про Всеукраїнську студентську наукову конференцію, приурочену 100-річчю від дня народження  українського вченого в галузі агрономії, професора

Івана Маркіяновича  Карасюка

 

На кафедрі математики і фізики проводились засідання двох підсекцій.

В підсекції математики взяли участь 23 студентів факультетів економіки і підприємництва та інженерно-технологічного. З науковими доповідями та повідомленнями виступило 15 студентів

Засідання  розпочалось з презентації про життя та наук спадок Карасюка І.М. З великим захопленням і цікавістю присутні сприймали виступи доповідачів.

В доповідях та презентаціях студентів були висвітленні теми: сучасні проблеми математичної науки; історія розвитку математики та математичних понять; прикладне застосування математики та математичне моделювання фізичних і природничих процесів.

Найкращими визнані доповіді:

I місце - студент 11-кн гр. ПАВЛЕНКО Вадим за доповідь «Геометрія Лобачевського», керівник проф. Березовський В.Є.

II місце – студентка 11-кн гр. СИВАЧЕНКО Ліна за доповідь «Позначення Лейбніца для похідної», керівник проф. Березовський В.Є.

II місце – студентка 11-т гр. КАЛМИКОВА Вікторія за доповідь «Фрактали у мистецтві», керівник ст. викладач Лещенко С.В.

III місце - студентка 11-о гр. ВОЙЧУК Марія за доповідь «Про теорему косинусів», керівник ст. викладач Лещенко СВ.

III місце - студент 11- т групи ЛОТОЦЬКИЙ Роман за доповідь «Математика у створенні комп’ютерних ігор», керівник ст. викладач  Лещенко С. В.

 

У роботі підсекції фізики взяли участь 16 студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, факультету лісового і садово-паркового господарства, інженерно-технологічного факультету та факультету економіки та підприємництва. З науковими доповідями та повідомленнями виступило 11 студентів.

В доповідях та повідомленнях студентів, на основі огляду літературних джерел та інтернет ресурсів, були висвітленні проблеми сучасної фізики, енергозберігаючих технологій, фізики атмосфери, біофізики та екології.

Незважаючи на реферативний характер підготовлених матеріалів, більшість виступів були заслухані з високою зацікавленістю та викликали обговорення.

За найбільш змістовні дослідження призові місця розподілені:

І місце – ПАВЛЕНКО Вадим студент 11-кн групи за доповідь «Зародження квантової фізики», керівник доц. Ковальов Л.Є.

ІІ місце – МОЛОЖАНОВА Дар’я студентка 11-зм групи за доповідь на тему «Енергія вітру і води у сільськогосподарському виробництві», керівник доц. Побережець І.І.

ІІІ місце – РИЖУК Олександр студент 12-ім групи за доповідь на тему «Механіка від Аристотеля до Ньютона», керівник доц. Ковальов Л.Є.