+38 (04744) 3-23-47
Меню
Остання редакція: 20 листопада 2017

Участь у науковому семінарі кафедри алгебри і геометрії Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща)

14 листопада 2017 року на засіданні наукового семінару кафедри алгебри і геометрії Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща) з доповіддю «Геодезичні відображення та їх узагальнення» виступили професор кафедри алгебри і геометрії університету Палацького в Оломоуці Йозеф Мікеш (Чеська республіка) та завідувач кафедри математики і фізики Уманського НУС, доцент Володимир Березовський. Доповідь викликала великий інтерес у науковців. Після закінчення роботи наукового семінару ще довго обговорювались отримані результати  із завідувачем кафедри алгебри і геометрії Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині, доктором габілітованим, професором  Алексом Тралле.

 Вармінсько-Мазурський університет (пол. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski) — громадський університет в  Ольштині. Головний кампус, академічне містечко, міститься в районі Кортово. Університет засновано 1 вересня 1999 шляхом об’єдняння Рільничо-Технічної академії в Ольштині, Вищої педагогічної школи і Вармінського теологічного інституту на основі закону від 9 липня 1999 про створення Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині. Навчається у ньому понад 40 тис. студентів.

Із шістнадцяти факультетів університету, одинадцять має повні академічні права, тобто можуть надавати наукові звання габілітованого доктора.

Вармінсько-Мазурський університет є членом European University Association, Centro Interuniversitario per la Ricerca e la Cooperazione con l'Europa Orientale e Sud-orientale та Socrates-Erasmus.