+38 (04744) 3-23-47
Меню
Остання редакція: 20 березеня 2018

Міжнародне співробітництво та підготовка наукових кадрів

Історія Університету Палацького  розпочалася в 1566 році, коли в місті Оломоуці була заснована перша єзуїтська школа. Вже в 1573 році школа отримує статус європейського Університету.

 У 1773 році після скасування Ордена єзуїтів Університет секуляризований і підпорядкований державі.

У 1946 році навчальний заклад отримує ім'я Франтішека Палацького, видатного чеського діяча XIX століття.

Університет Палацького входить в трійку найстаріших вищих навчальних закладів Чехії. Протягом майже чотирьох століть UP неодноразово піддавався гонінням з боку влади, розграбуванню з боку окупантів, але зумів вистояти і зберегти традиції класичної освіти, засновані на ідеях свободи і гуманізму.

На сьогоднішній день Університет Ф.Палацкого - один з провідних освітніх центрів в Чехії. Невелике місто Оломоуц під впливом університету стало по-справжньому студентським.

Завідувач кафедри математики і фізики Уманського НУС Березовський В.Є. вже більше двадцяти років співпрацює з науковцями кафедри алгебри і геометрії Університету Палацького в Оломоуці. Їх спільні дослідження знайшли відображення в монографії «Диференціальна геометрія в спеціальних відображеннях», яка видана за кошти Європейського Союзу та потрапила в базу даних Web of Science.

Березовський В.Є. бере активну участь у підготовці наукових кадрів. Під його керівництвом докторант Патрік Пешка (Університет Палацького в Оломоуці) захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії. Нині Березовський В.Є. є науковим керівником докторантки Елени Ріпорової (Університет Палацького в Оломоуці).