+38 (04744) 3-23-47
Меню
Остання редакція: 22 квітня 2019

День відкритих дверей на кафедрі математики і фізики

19 квітня 2019 р. в Уманському національному університеті садівництва відбувся День відкритих дверей.

Кафедра математики і фізики гостинно приймала 23 учнів разом із класними керівниками із сіл Осички та Концеба Савранського району Одеської області.

Загальна площа району становить 618 км², із них сільськогосподарських земель – близько 32000 га. Площа лісів, переважно дубових та соснових, – 11500 га, близько 600 га відведено для лісозахисних смуг. Територією району протікають річки: Південний Буг, Савранка та її ліва притока Яланець. На території району розташований ландшафтний заказник державного значення "Савранський ліс", всередині якого знаходяться ботанічна пам'ятка природи Слюсарівський віковий дуб та гідрологічна пам'ятка природи "Гайдамацька криниця". Поблизу села Гетьманівка розташований пам'ятник садово-паркового мистецтва "Парк садиби І. Любомирського" (19 ст). На території району створено лісовий заказник місцевого значення Сосновий ліс. Перші писемні згадки про поселення на території Савранського району відносяться до другої половини XIII та XIV ст. У літописах згадуються поселення Саврань, Кам'яне, Осички, Концеба.

Сільське господарство – основний сектор економіки Савранського району.

Завідувач кафедри математики і фізики Березовський В.Є. нагадав присутнім про те, що історія Уманського національного університету садівництва розпочалася в місті Одеса. Тому, не випадково, ми завжди раді гостям з одещини.

Під час всіх заходів супроводжували делегацію викладачі кафедри математики і фізики та студентки Клинова Ольга, Жирун Вікторія і Сусідко Катерина, дві з яких є випускницями шкіл Савранського району.

Хочеться вірити в те, що серед присутніх  були і наші майбутні студенти.

 Викладач кафедри математики і фізики Лещенко С.В.